Når rytterne den 25. september klokken 10 suser ud på VM-ruten, er det med start fra Gravene i Haderslev. De stærkeste skal køre tre runder på den 40 km lange rute, og det er ikke barnemad, det der venter dem. 500 højdemeter i kuperet terræn venter rytterne – på hver omgang!

Her kan du se, hvor vi anbefaler, du tager hen, hvis du vil heppe på rytterne til Haderslev MTB Challenge og DM. Hele ruten vil være afmærket med hegn eller minestrimmel. Vi har to hotspots, hvor der vil være salg af mad og drikkevarer, og hvor du kan følge stillingen i løbet.

Hotspot 1: Gravene

På Gravene i Haderslev er der start- og målområde. Hele dagen vil der blive speaket på pladsen, så du kan følge stillingen i løbet, ligesom der vil være forskellig underholdning både i løbet af dagen og om aftenen efter rytterne er kommet i mål. Der er mulighed for at købe mad og drikkevarer hele dagen.

Hotspot 2: Hammelev – Tørningvej

Rytterne kommer fra Kirkekobbelskoven ud på Tørningvej, inden de kører ind på marken ved Lodenhøj. Her kører de rundt om sandkulen på marken – en hård og svær stigning. I Hammelev vil HSUF stille telt op hvor der kan købes drikkevarer og pølser og stillingen i løbet kan følges live og bliver speaket. I Hammelev er der også depot for rytterne.

Nørregade og Torvet

Når starten er gået på Gravene kører rytterne ad Nørregade over Torvet og videre af Klosteret til Damparken.

Damparken

Rytterne kommer fra Klosteret og kører rundt om dammen til tunellen under Omkørselsvejen, hvor de på modsatte side tager en runde ned om mindestenen for Damkatastrofen, inden de kører via Q8 til Haderslev Vandrerhjem. På anden og tredje runde kører rytterne ind i Damparken fra Omkørselsvejen og har mulighed for at køre i depot, inden de kører ad Wittenberg Plads og over Gravene igen.

Haderslev Dyrehave

Der kan parkeres ved Haderslev Dyrehave, Nørskovgårdvej 24, 6100 Haderslev. Rytterne kommer ind i dyrehaven fra Bergs Plads og kører ad grusstien gennem dyrehaven til porten ved Pamhule Skov tættest på Hindemade. Ruten er opmærket, så det er nemt af finde, hvis man bruger porten ved Det grønne forsamlingshus.

Pamhule Skov

Der er lukket for trafik ved indkørsel til skoven både fra Marstrup og fra Christiansdal, men der er masser af løb at se i skoven. Vi anbefaler, at man kører til Hindemade (ad Christiansdalvej) for at parkere eller kommer i skoven på cykel. Hvis man skal indstille sin gps for at finde vej på cykel, kan man enten bruge Christiansdalvej, Knagsledvej eller Pamhulevej.